Italiaanse les

Naast het zingen geef ik ook Italiaanse les. Ik bied passende lessen aan voor beginners en voor wie conversatielessen wil volgen. Mijn aanpak is flexibel en past zich aan de behoeften van de studenten aan.

Missie

Mijn missie is om mijn passie voor de Italiaanse taal en cultuur te delen met mensen in Nederland. Of je nu de taal gewoon leuk vindt om te leren, op vakantie gaat naar Italië of Zwitserland, of Italiaans nodig hebt voor je werk, ik ben er om je te helpen.

Ervaring

Met vier jaar ervaring als leraar Italiaans bij de Volksuniversiteit Rotterdam in de jaren ’90, drie jaar ervaring bij de Volksuniversiteit Delft waar ik momenteel werk en zes jaar ervaring op online platforms waar ik nog steeds beschikbaar ben als docent, beschik ik over een schat aan kennis en expertise. Daarnaast heb ik meer dan dertig jaar ervaring in het geven van individuele of kleine groepslessen. Of het nu gaat om beginnersklassen of privélessen, ik heb een brede kijk op de individuele leerbehoeften van mijn studenten.

Lesmateriaal

Ik maak gebruik van hoogwaardige lesmaterialen, waaronder het boek Allegro Nuovo van uitgever Intertaal, om de leservaring van mijn studenten te verrijken. Tijdens mijn lessen gebruik ik ook moderne technologieën zoals een whiteboard en online bronnen om de grammatica en vocabulaire te verduidelijken.

Structuur van de les

Mijn lessen zijn interactief en dynamisch. We beginnen met een recap van de vorige les en gaan vervolgens verder met nieuwe lesstof. Naast het lesmateriaal uit het boek Allegro Nuovo bespreken we ook onderwerpen naar keuze van de studenten en actuele gebeurtenissen om de woordenschat uit te breiden. Daarnaast geef ik inzicht in de Italiaanse cultuur om het leerproces te verrijken.

Waar geef ik les?

Ik geef zowel fysieke lessen, waarbij we kunnen genieten van een kopje Italiaanse koffie of thee, als online lessen via Skype of Zoom. Voor fysieke lessen kom ik ook bij u thuis als u in een redelijke afstand van Delft woont.

Leer de Italiaanse taal met muziek!

Een uniek aspect van mijn lessen is de mogelijkheid om Italiaans te leren via muziek. Samen kunnen we Italiaanse liederen zingen en gitaar spelen, waardoor de taal op een creatieve en plezierige manier wordt geleerd.

Online lessen

Tijdens de COVID-19 pandemie heb ik met succes online lessen gegeven via Skype of Zoom. Deze optie blijft beschikbaar voor studenten die de voorkeur geven aan thuisstudie of verder weg wonen. Mijn doel is om een effectieve en plezierige leerervaring te bieden, ongeacht de lesmethode.

Voor meer informatie

Vragen over kosten en mogelijkheden kunt u mij telefonisch bereiken op 06 14393140 of via e-mail op gianninanni@gmail.com. Ik kijk ernaar uit om u te helpen bij het leren van Italiaans!